Ukus prirode - Duh tradicije

Zagrizi trenutak

Ko smo mi?

Okruženi bogatstvom prirode...

Kao vodeća kompanija u našem regionu kada je u pitanju proizvodnja suvomesnatih delikatesa, Zlatiborac se oslanja na dugu tradiciju porodice Stojanović i jedinstvene prirodne uslove našeg sela Mačkat na planini Zlatibor. Proizvodi najvišeg kvaliteta i dalje se pripremaju tradicionalnim metodama, kombinujući savremene procese proizvodnje sa decenijama usavršavanim recepturama naših predaka. U susretu vetrova sa tri kontinenta, naši proizvodi se suše i dime prirodnim putem na najčistijem planinskom vazduhu, pružajući vrhunski, neponovljivi ukus. I tako je od 1885. godine.

KAKO RADIMO?

Ukus prirode - Duh tradicije

Naši vrhunski proizvodi bazirani su na tradicionalnim recepturama za prirodno sušenje i dimljenje mesa, koje su od davnih vremena sastavni deo planinskog načina života. Naši proizvodi se i dan danas suše isključivo na suvom bukovom drvetu. I pored bogatog nasleđa i porodičnog iskustva, ostajemo dinamična kompanija koja uči na svakom koraku, ulaže u istraživanja i razvoj i inovira svoje proizvodne procese u skladu sa najvišim svetskim standardima kvaliteta. Posvećenost ovakvom načinu rada nam je obezbedila lidersku poziciju na domaćem tržištu suvomesnatih delikatesa.

ZAŠTO RADIMO?

Jedan cilj - dostici savršenstvo

Jedinstvena klima našeg geografskog podneblja i vekovima usavršavana porodična receptura zaslužne su za specifičan ukus naših proizvoda, koji već godinama zadovoljava mnogobrojne kupce širom i izvan našeg regiona. Odgovornost prema nasleđu, tradiciji i lokalnoj zajednici motivišu nas da nastavimo da istražujemo nove tehnologije i usavršavamo proizvode u skladu sa najvišim standardima, kako bi autentični i neponovljivi ukus i miris suvog mesa sa Zlatibora mogao da oseti što veći broj gurmana širom sveta.

METODOLOGIJA

Tajna koju morate da probate

Naša tradicija datira još od 1885. godine, kada su predci porodice Stojanović počeli da istražuju prirodne recepture za usoljavanje, sušenje i dimljenje mesa. Ovaj način pripreme proizvoda nije promenjen ni više od jednog veka kasnije, dok se čitava proizvodnja i dalje odvija u selu Mačkat na Zlatiboru. Jedina smo kompanija koja je ovakav tip proizvodnje uspela da uspešno postavi na industrijski nivo, uz očuvanje izvornih načina pripreme na najčistijem planinskom vazduhu, kao i poštovanje savremenih standarda higijene i zaštite životne sredine i neprestano ulaganje u razvoj kvaliteta.

INSPIRACIJA

Prirodno blago Zlatibora delimo sa vama

Da li je potrebna snažnija inspiracija od prostranih planinskih proplanaka Zlatibora, ili najčistijeg vazduha koji stvara ruža vetrova koji pristižu sa Mediterana, Alpa i Karpata? Okruženi smo neponovljivim prirodnim bogatstvima koje želimo da podelimo upravo sa vama. Vazduh, voda i vatra već dugo su naši saputnici na putovanju ka savršenim proizvodima čiji će nezaboravni ukus zavoleti svi oni koji umeju da cene trenutke istinskog delikatesnog uživanja - satkane iz duha tradicije, vrhunskog kvaliteta i ukusa prirode.