O kompaniji

Okruženi bogatstvom prirode...

Od osnivanja 1992. godine, pa sve do danas, kompanija Zlatiborac insistira na svojim čvrstim temeljima – proizvodima vrhunskog kvaliteta, koji nastaju u sadejstvu tradicije, prirode i inovacija.
Proizvodni kapaciteti Zlatiborca nalaze se na istom mestu gde je tradicija i počela - u okruženju netaknute prirode zlatiborskog sela Mačkat. Zlatiborac svoju proizvodnju uvećava samo u onoj meri koja neće narušiti originalan i prepoznatljiv ukus i kvalitet sušenog i dimljenog mesa, ali i drugih proizvoda kojih je danas u ponudi Zlatiborca više od 60.
Potražnja za pršutama, salamama, kobasicama i slaninom Zlatiborca nametnula je neprestano povećanje proizvodnje, uz očuvanje originalnih receptura, prepoznatljivih ukusa i standarda kvaliteta. Proizvodnja Danas, proizvodni pogoni zauzimaju više od 40.000 m2, na istom mestu na kojem stoji i prva porodična sušara stara više od 130 godina. Fabrika u Mačkatu i četiri regionalna poslovna centra u Srbiji upošljavaju više od 850 zaposlenih, a proizvodi su dostupni na više hiljada prodajnih mesta širom Srbije.
Iznad Zlatibora susreću se tri velike vazdušne struje – sa Karpata, Alpa i Mediterana – koje stvaraju jedinstveni koktel najčistijeg vazduha na kojem se suše proizvodi Zlatiborca, udišući im neponovljive arome prirode. Uz očuvanje izvornih načina pripreme na najčistijem planinskom vazduhu, poštovanje savremenih standarda higijene i zaštite životne sredine, kao i neprestano ulaganje u razvoj kvaliteta, Zlatiborac se kao kompanija prirodno razvija sa ciljem da očuva i sa svetom podeli originalan ukus tradicionalnih zlatiborskih suvomesnatih specijaliteta.
Na tom putu, Zlatiborac je postao lider u proizvodnji tradicionalnih suvomesnatih delikatesa u Srbiji. Stalna ulaganja u kvalitet proizvoda donela su mogućnost da svoje proizvode danas izvozimo na inostrana tržišta – Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Rusija, Belorusija.

Duge i hladne zime na planini Zlatibor stvorile su potrebu lokalnog stanovništva za jakom i trajnom hranom. Meso, kao idealan izvor kalorija i proteina, pravi je izvor energije potrebne za naporan rad u planinskim krajevima. Tajne sušenja i dimljenja mesa na Zlatiboru prenose se sa kolena na koleno, a tako je i kroz šest generacija porodice Stojanović, koja je počela sa sušenjem mesa još davne 1885. godine. Više od jednog veka kasnije, dedа Milomir Stojаnović hrаbro je poveo svoju porodicu u razvoj proizvodnje čuvenih zlаtiborskih specijаlitetа, kao jedinu koja je ovu vrstu proizvodnje uspešno postavila na industrijski nivo.
Kvalitet proizvoda i poverenje potrošača doveli su Zlatiborac u prestižnu, ali i odgovornu poziciju lidera na domaćem tržištu dugotrajnih suvomesnatih delikatesa. Tehnolozi Zlatiborca predano rade na razvoju novih rešenja za harmonično sadejstvo tradicionalne proizvodnje suvomesnatih delikatesa i netaknute prirode sela Mačkat.

Prsuta
Sudzuk

I tako je već 134 godine. To je naš kvalitet.

Kliknite za zvuk