logo-print

Dimljene ćureće grudi sa Zlatiborac slaninom

recipe-img

SASTOJCI ZA DVE PORCIJE:

Recepti sa istim proizvodom
Slični recepti

Dimljene ćureće grudi sa Zlatiborac slaninom

#

Način pripreme: Dno i nekoliko centimetara zidova šerpe pokrijte alu-folijom, izbušite je i pospite čajem i braon šećerom. Preko te folije stavite drugi sloj, takođe izbušen i malo zgužvan, da ćuretina ne leži na dnu šerpe. Stavite ćuretinu i poklopac i između srednje i najjače vatre dimite 25 minuta.
Dok se ćuretina dimi, isecite paradajz na kockice (2x2cm), tikvice na štapiće (0,5x0,5x2cm) i zelene masline bez koštica na polovine. Ćureće filee isecite na pola ukoso, pa isečeni deo stavite u tiganj na maslinovo ulje, pa oko njega beli luk i posle nekoliko sekundi paradajz, da tečnošću zaustavi prženje belog luka. Odmah ubacite i tikvice i masline. Posle samo 3-4 minuta, ćuretina bi trebalo da je gotova, pošto je dimljena.
„Zlatiborac slaninu“ pržite na jakoj vatri na suvom tiganju, stavivši nešto teško (dno manje šerpe, na primer) na nju da ostane ravna. Posle pola minuta, „Zlatiborac slanina“ se okrene prži još 40 sekundi. Izvadi se i ostavi se na sobnoj temperaturi. Za minut će biti hrskava. Dodajte „Zlatiborac slaninu“ ćuretini i služite.

Recepti sa istim proizvodom

Tajna koju morate da probate

recipe img
Krčkani ratatui sa „Zlatiborac sudžukom“ i „Zlatiborac slaninom“

Stavite vodu da prokuva, odvojite belance i posolite. Uzmite malo vode u kutlaču, sipajte...

saznaj više
recipe img
Dimljene ćureće grudi sa Zlatiborac slaninom

Dno i nekoliko centimetara zidova šerpe pokrijte alu-folijom, izbušite je i pospite čaj...

saznaj više